Üniversitemizden Çekya Ankara Büyükelçiliğine Ziyaret

Çekya Ankara Büyükelçisi Pavel Kafka’nın 17 Kasım 2017 tarihinde Üniversitemiz ve Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nu ziyareti kapsamında başlayan ilişkilerin sürdürülmesi ve Çekya’daki Üniversiteler ile Trakya Üniversitesi arasında organik bağlar kurulması şeklinde uluslararası programların daha yoğun şekilde kullanılması konusunda daha önce varılan mutabakatın hayata geçirilmesi amacıyla Üniversitemizi temsilen Dış İlişkiler Koordinatörü Doç. Dr. Murat Türkyılmaz tarafından 20 Şubat 2018 tarihinde Ankara Çekya Büyükelçiliğine ziyaret gerçekleştirildi.

Ziyaret kapsamında Büyükelçi Pavel Kafka, Edirne’nin çok güzel ve tarihi bir şehir olduğunu belirterek bölgenin en önemli Üniversitelerinden biri olan Trakya Üniversitesinin Çekya’daki üniversiteler ile işbirliği yapmasını önemsediklerini vurguladı. Pavel Kafka, üniversitelerarası ikili anlaşmalarının sadece öğrencileri kapsayacak şekilde değil, öğretim elemanlarını da kapsayacak biçimde düzenlenmesinin ve Erasmus gibi programların aktif olarak kullanılmasının önemli olduğunu belirterek bu hususta üniversite rektörlerinin bir araya gelmeleri gerektiğini ifade etti.

Dış İlişkiler Koordinatörü Doç. Dr. Murat Türkyılmaz, Üniversitemiz Erasmus Programı kapsamında Technical University of Liberec, University of Ostrava, Czech University of Life Science Prague, Jana Evangelistty Purkyne v Usti Labem University ve Tomas Bata University in Zlin olmak üzere beş üniversite ile anlaşmalarımız olduğunu ifade etti. Üniversitemizin Erasmus Programını aktif olarak kullanmakta olduğunu ancak Çekya üniversiteleri ile ikili anlaşmaların bulunmadığını belirtti. Doç. Dr. Murat Türkyılmaz, Çekya’daki üniversiteler ile ikili anlaşmalar imzalayarak iş birliğini artırmayı planladıklarını ifade ederek Büyükelçilik nezdinde süreci hızlandıracak referanslar oluşmasını temenni ettiklerini vurguladı.

Çekya’ya ziyaretlerin gerçekleştirilmesi konusunda uygun takvimin belirlenerek program oluşturulması konusunda fikir birliğine varıldı ve Üniversitemizin hediyesinin takdimi ile ziyaret sona erdi.

Ek Resimler
Bu içerik 28.02.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 587 kez okundu.