Yükseköğretimde Uluslararasılaşma İstişare Toplantısı-5

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından düzenlenen “Yükseköğretimde Uluslararasılaşma İstişare Toplantısı -5” 20 Aralık 2022 Tarihinde İstanbul Üniversitesi Prof. Dr. Fuat Sezgin Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Programa Üniversitemizi temsilen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat TÜRKYILMAZ ve Uluslararası Öğrenci Ofisi Personeli Ömer Şahin SAKIZCIOĞLU katıldı.

Açılış konuşmalarını, YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. Halim Haldun Göktaş ve İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak'ın yaptığı programda Ticaret Bakanlığı Temsilcisi, Maarif Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı, YTB İstanbul Temsilcisi ve İstanbul İl Göç İdaresi Temsilcileri uluslararasılaşma hakkında kendi birimleri ile ilgili detaylı bilgiler paylaştılar.

Yükseköğretimde Uluslararasılaşma İstişare toplantılarından beşincisi ve sonuncusu olan toplantıda Ülkemizin bu konuda geldiği yer ve belirlenen hedefler hakkında Üniversite temsilcilerine bilgi veren YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. Halim Haldun Göktaş Dünyada yaşanan pandemi, göç ve savaş koşullarıyla ülkelerde eğitim hakkının zarara uğradığını dile getirdi ve bu toplantıların önemine dikkat çekti. Ayrıca Göktaş Türkiye olarak 200’den fazla üniversitede 7 Milyondan fazla öğrenciye eğitim hizmeti verildiğinden bahsetti, 191 ülkeden 300 bin uluslararası öğrencinin de eğitim aldığını ifade etti. Yükseköğretimde uluslararasılaşmanın öncelikle akreditasyon, ortak proje ve yayın faaliyetleri ve bu adımların görünürlüğünün sağlanmasıyla gerçekleşeceğini söyleyen Prof. Dr. Göktaş, üniversitelerin bu konularda ellerinden geleni yapmalarını istedi.

Toplantıda söz alan Rektör Yardımcımız Prof.Dr. Murat TÜRKYILMAZ Üniversitemiz ile ilgili kısa bir bilgi vererek Yükseköğretimde Uluslararasılaşma ile ilgili düşüncelerini paylaştı. Soru cevap bölümü ile program sona erdi.

Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi
Ek Resimler
Bu içerik 20.12.2022 tarihinde yayınlandı ve toplam 137 kez okundu.